11/12/12

Στα πρόθυρα διάλυσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Μανώλης κατά Καμμένου: Έγινε λαγός – Το non paper υπήρχε!


- Την πόρτα της εξόδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες άνοιξε ο Γιάννης Μανώλης 
- Ολομέτωπη επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου
- Έχω αποδείξεις ότι έδωσε το non paper στον Παπούλια – Γκάφα που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο
- Τον κατηγόρησε και για τις... δίμηνες διακοπές που έκανε το καλοκαίρι 
- Είπε ότι ήθελε να φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες το Μάιο, αλλά τον κράτησε ο Χρήστος Ζώης
- Βουλευτές των ΑΝΕΛ φλερτάρουν με τη ΝΔ ή νέο κόμμα...

Η φωτιά που άναψε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου από το μεσημέρι της Δευτέρας, εξακολουθεί να... καίει. Και όχι μόνο δεν τίθεται από έλεγχο, αλλά μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη, επεκτείνεται και μάλιστα επικίνδυνα.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου και επί της ουσίας έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος. Είμαι ανεξάρτητος και αντιμνημονιακός αλλά δεν πάω σπίτι μου, είπε ο κ. Μανώλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το non paper (προέβλεπε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο) το είχε δώσει όντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε» είπε και χαρακτήρισε γκάφα την όλη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Όπως αποκάλυψε, μετά την ιστορία με το non paper ήθελε να μην είναι υποψήφιος και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά τον μετέπεισε ο Χρήστος Ζωής. Εξαιτίας του non paper και του σάλου που προκλήθηκε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν μικρότερο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου, εκτίμησε ο κ. Μανώλης.

«Πρώτη φορά είδε πρόεδρο να γίνεται λαγός», είπε επίσης, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν τη Δευτέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τη διοικούσα επιτροπή, έκανε μια δήλωση και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση. «Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

«Αντί να φτιάξουμε κόμμα, έφυγε δυο μήνες διακοπές», είπε και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι αλλάζει συνεχώς γνώμη.
«Όταν είπε να παραιτηθούν 60 βουλευτές (των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) του είπαμε ότι αυτό που λες, δε γίνεται. (...) Μιλάει συνεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο «πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ». Μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Ενώ έλεγε ότι κανείς δε μας βγάζει από το ευρώ, ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για το δολάριο», τόνισε και χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο πρόεδρο που μέσα σε πέντε λεπτά αλλάζει θέσεις.

«Ντρέπομαι, σήμερα, τι θα πω στον κόσμο που με ακολούθησε;» διερωτήθηκε, ξεθακάρισε πως αποτελεί παρελθόν από το κόμμα αλλά όχι από την πολιτική. «Είμαι ανεξάρτητος, είμαι αντιμνημονιακός, δεν πάω σπίτι μου».

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι. Άλλοι φλερτάρουν με την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία άλλοι με ένα νέο κόμμα.

Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου