9/12/12

Η Κίνα θα ισοπεδώσει 700 βουνά για να φτιάξει μητρόπολη στην έρημο


Επτακόσια βουνά θα ισοπεδώσουν κινεζικές εταιρείες για να χτίσουν μία νέα μεγαλούπολη κοντά στην πόλη Λανζού, στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian».
Η Νέα Περιοχή Λανζού έχει έκταση 500 τετραγωνικά μίλια και βρίσκεται 50 μίλια μακριά από την πόλη Λανζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού...


Σύμφωνα με την εφημερίδα «China Daily», η επέκταση της περιοχής θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030.

Πρόκειται για το πέμπτο πρότζεκτ κατασκευής «ζώνης ανάπτυξης» και το πρώτο στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί το Πουντόνγκ στη Σαγκάη και το Μπινάι στην Τιαντζίν, όπου βρίσκεται και μία ρέπλικα (με 120 κτίρια) του Μανχάταν.

Δεν λείπουν όμως, οι αντιδράσεις. Το Λανζού, όπου μένουν 3,6 εκατομμύρια άτομα, δίπλα στον Κίτρινο Ποταμό, αντιμετωπίζει μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πέρυσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε δώσει στο Λανζού τον τίτλο της πόλης με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα.

Επίσης, στην περιοχή παρατηρείται σημαντική έλλειψη νερού.

Ωστόσο, οι κατασκευαστικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι η νέα μητρόπολη θα βελτιώσει τις συνθήκες στην περιοχή, μιλώντας για μια «προστατευτικού τύπου ανάπτυξη» της περιοχής.

Πηγή: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου