7/12/12

Aμερικανική εταιρία θα πωλεί ιδιωτικές πτήσεις στη Σελήνη για 1,5 δισεκ. δολάρια


Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη τη δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες...

Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. Μια πτήση μετ' επιστροφής για δύο επιβάτες με ένα περίπατο στη Σελήνη θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, διευκρίνισαν οι ιδρυτές σε ανακοίνωσή τους.

"Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας", διευκρίνισαν.

Η επιχείρηση υπολογίζει σε πυραύλους που ήδη υπάρχουν και σε νέα διαστημικά σκάφη μεταφορά προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα που θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη των εμπορικών πτήσεων εξερεύνησης της Σελήνης, εξηγούν οι επιχειρηματίες αυτοί, οι οποίοι έκαναν την ανακοίνωση την παραμονή της 40ης επετείου της τελευταίας σεληνιακής αποστολής Απόλλων 17.

Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη, υπογραμμίζουν.

Η Golden Spike δημιουργήθηκε από σημαντικά πρώην στελέχη του κόσμου του διαστήματος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλης του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον, στην Πολιτεία του Τέξας (νότιες ΗΠΑ).

Η εταιρία περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ των συμβούλων της, πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου