17/12/12

Μέρκελ: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εργασθούν σκληρότερα για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους»


Οι Ευρωπαίοι πρέπει «να εργασθούν σκληρότερα» εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times...

«Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της», προειδοποιεί η Αγκελα Μέρκελ.
«Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς», λέει.
Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η Αγκελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.
Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία «δύσκολη περίοδο» και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου