7/12/12

Στρουρνάρας: Μπλοκάκι με έναν εργοδότη, δεν θα πληρώνει ως επιχειρηματίας


«Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στον realfm 97,8 και πρόσθεσε...
«Για τους υπόλοιπους προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα, όλοι θα φορολογούνται με βάση βιβλία, θα αφαιρούνται οι δαπάνες, θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, άρα θα έχουμε ένα πραγματικά καλύτερο σύστημα από πριν το οποίο θα πατάσσει την φοροδιαφυγή, βέβαια να είμαστε ξεκάθαροι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται μόνο με την φορολογική κλίμακα και με το φορολογικό σύστημα, θέλεις και ελέγχους, θέλεις περιουσιολόγιο, θέλεις και ποινές. Αρα προσπαθούμε να εξυγιάνουμε κάθε μέρος του φορολογικού συστήματος».
Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έδωσε για το νέο φορολογικό ο υπουργός Οικονομικών σήμερα. Σημειώνεται ότι ο υπουργός συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα εκ νέου με τον πρωθυπουργό, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται η νέα σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στη συνέχεια, το προσχέδιο του νομοσχεδίου να αποσταλεί στην τρόικα για να εγκριθεί και το νομοσχέδιο να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη. Αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των επιβαρύνσεων που προέκυπταν από τους αρχικούς σχεδιασμούς για τις οικογένειες με τρία και τέσσερα παιδιά, καθώς και η φορολόγηση των επαγγελματιών.

Αντιδράσεις κομμάτων
Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις αλλαγές στο φορολογικό, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο είναι πλήρως ενταγμένο στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής του πλούτου εναντίον των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων. Η στοχοποίηση των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών συνοδεύεται από την προκλητική μείωση της φορολόγησης του πλούτου και την απουσία πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μνημονιακά μέτρα, το νέο φορολογικό έρχεται να πολλαπλασιάσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να μειώσει τα εισοδήματα και να τροφοδοτήσει το σπιράλ ύφεσης στο οποίο βυθίζεται η ελληνική οικονομία»
Ο υπεύθυνος οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Νότης Μαριάς, δήλωσε:
«Ενώ ο κ. Στουρνάρας ανακάλυψε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ζει με 500 ευρώ το μήνα, τελικά με την μνημονιακή πολιτική του έχει επιβάλει τέτοιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονται να ζουν με πολύ λιγότερα χρήματα και ταυτόχρονα συνεχίζει καθημερινά να στέλνει στην ανεργία χιλιάδες νέους, με αποτέλεσμα η ανεργία στους νέους να έχει φθάσει στο 54%, οι πολίτες που δεν έχουν δουλειά να αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο και το 30% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα επιδεινώνεται με το φορομπηχτικό του νομοσχέδιο, το οποίο στοχοποιεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.»
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημάινουν ότι «στην "κινούμενη άμμο" των διαρροών, στην οποία διατάξεις και ρυθμίσεις έρχονται και παρέρχονται, απαιτείται:
-Η φορολογική νομοθεσία κάθε προηγμένης χώρας φιλοδοξεί να αποκαταστήσει αδικίες, με προοδευτικό και αναδιανεμητικό τρόπο.
-Επικεντρώνει το ενδιαφέρον στη δικαιότερη απόδοση φόρων όλων όσων έχουν εισοδήματα και περιουσίες από ένα ύψος και πάνω. Κατά συνέπεια, η φοροδιαφυγή είναι πρώτη στο στόχαστρο.
-Ευνοεί επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δυνατότητες δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνεται η ευνοϊκή επίδραση τους στις τοπικές οικονομίες περιοχών όπου λαμβάνουν χώρα, αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, για το ρόλο και τη σύνθεση των δραστηριοποιούμενων. Απεναντίας δημιουργεί αντικίνητρα σε δραστηριότητες που αντιστρατεύονται άλλες τοπικές και είναι ξένες σε όλα τα παραπάνω.
-Κάθε άσχετη με τα παραπάνω γραφειοκρατία είναι περιττή και πλήρως αντιπαραγωγική».

Πηγή: http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου