9/10/12

Ψίθυροι στην κυβέρνηση, περίμεναν κάτι περισσότερο από την Μέρκελ


Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισαν πως «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα»...


Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς έκριναν την συνάντηση με την Γερμανίδα ηγέτιδα, οι κυβερνητικοί παράγοντες απάντησαν χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πάλι καλά που είπε ότι ελπίζει να μείνουμε στο ευρώ».

Αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης, τόνισαν πως η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως «το συζητάμε αλλά όλα θα κριθούν από την έκθεση της Τρόικα».

Σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης, οι κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριξαν ότι η καγκελάριος, «απέκλεισε την δυνατότητα να δοθεί μέχρι την Σύνοδο Κορυφής», ενώ συμπλήρωσαν πως ελπίζουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα δώσει εντολή σε ένα έκτακτο Eurogroup να αποδεσμεύσει τα χρήματα.

Πάντως διαφάνηκε ότι θα δεχθεί το συνολικό πακέτο και ότι όλα τα  ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα-ένα, καθώς και ότι έχει τεθεί το αίτημα της επιμήκυνσης.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου