1/12/12

AIDS: Περιορίζεται η μετάδοση του ιού αν ο ένας από τους συντρόφους που είναι φορέας υποβάλλεται σε θεραπεία (έρευνα)


Η θεραπεία του ενός συντρόφου που είναι φορέας του ιού του AIDS μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στον υγιή σύντροφο, προκύπτει από μεγάλη έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα...

Σε διάρκεια εννέα χρόνων (2003-2011) κινέζοι ερευνητές παρακολουθούσαν 38.000 ζευγάρια, που ο ένας από τους δύο συντρόφους ήταν φορέας, τα υπέβαλαν σε εξετάσεις κάθε έξι μήνες και τα 24.000 από αυτά ακολουθούσαν αντιρετροϊκές θεραπείες.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως το ποσοστό μετάδοσης του ιού στον υγιή σύντροφο ήταν μικρότερο του 26% στα ζευγάρια του υποβάλλονταν σε θεραπεία ARV.

"Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τα στοιχεία μικρότερης κλίμακας ερευνών και κλινικών δοκιμών που είχαν δείξει ότι η προληπτική θεραπεία είναι μια αποτελεσματική στρατηγική εναντίον του AIDS, που μπορεί να εφαρμοστεί από τους φορείς δημόσιας υγείας σε εθνική κλίμακα στις αναπτυγμένες χώρες", τόνισε ο Δρ Σάο Γιμίνγκ από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στο Πεκίνο, βασικός εισηγητής της έκθεσης.

Σύμφωνα με την κινεζική έρευνα, η προστασία των αντιρετροϊκών θεραπειών περιορίζεται τα πρώτα χρόνια. Αργότερο το ποσοστό μετάδοσης του ιού HIV γίνεται σχεδόν το ίδιο και στις δύο ομάδες.

Επίσης οι κινέζοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η αποτελεσματικότητα μειώνεται αν οι σύντροφοι είναι χρήστες ναρκωτικών.

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου