5/11/12

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία αυτόκλητων ομάδων πολιτοφυλακής

Με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας ζητούν επαρκείς απαντήσεις και διευκρινίσεις αναφορικά με τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής. Ολόκληρη η επιστολή ερώτησης. Κύριοι Υπουργοί,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κινήσεις για τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής, με στρατολογήσεις και εκπαίδευση πολιτών με σκοπό να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ώστε «να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας, το χάος που θα προκύψει από ενδεχόμενη χρεοκοπία και τον εξωτερικό εχθρό που επιβουλεύεται τη χώρα».

Η λειτουργία και ο σκοπός αυτών των αυτόκλητων πολιτοφυλακών παραπέμπουν σε  παραστρατιωτικές οργανώσεις. Με ακροδεξιά ρητορική, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία και να διεκδικήσουν ρόλο υποκατάστατου και συμπαραστάτη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, η αποστολή των οποίων απορρέει από το Σύνταγμα και είναι, αφενός η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, η περιφρούρηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της έννομης τάξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, αφετέρου η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους. 

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι πολιτοφυλακές εξαπλώνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενες σε εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, λοκατζήδες, έφεδρους, «πατριώτες», ακόμη και σε ανήλικους μαθητές. 

Με βάση τα λεγόμενά τους, σκοπός είναι να οργανωθούν οι «πατριώτες» σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, «επικεφαλής» μιας εκ των λεγόμενων πολιτοφυλακών σκιαγράφησε απροκάλυπτα την οργάνωση, τους στόχους και το ιδεολογικό περίβλημα αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων:

-«Παντού σε όλη την Ελλάδα  υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες  πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται  με όπλα airsoft. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες. Ο γενικότερος αριθμός αυτών που εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια μετρά αρκετές χιλιάδες».

- «Εδώ και πάρα πολλά  χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει  μια δυναμική που λέει ότι  εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά  το στρατό, για να διατηρήσουμε  την προσωπική μας γνώση να  αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση  που διαθέτουμε, ώστε την ώρα  που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος. Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας».

-«Η χρεοκοπία αναγκαστικά  θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις  στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη  η κρίση ώρα να είστε σίγουροι  ότι κάθε Έλληνας σ’ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι άμεση συνέπεια της αποτυχίας της Ελληνικής Πολιτείας στο να προασπίσει την ευνομία και να προστατέψει τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

Παράλληλα το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων, ίδρυσε την Ελληνική Πολιτοφυλακή ως ένα επιστημονικό πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας, αρμοδιότητα του οποίου είναι η ασφάλεια και η προστασία όσων διαμένουν στην Ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Παρά τον νόμιμο χαρακτήρα αυτού, εξαιρετικής σημασίας είναι ο διαρκής και αυστηρός έλεγχος του προγράμματος, αναφορικά με την διοίκησή του και τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Επειδή η δημιουργία και η δράση αυτών των ομάδων δημιουργούν αποκλίνουσες τάσεις μέσα στην κοινωνία και αποτελούν εν δυνάμει απειλή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Επειδή το Ελληνικό Κράτος οφείλει να δείχνει μηδενική ανοχή σε μη αρμόδια όργανα. 

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποια μέτρα θα λάβουν  για την άμεση διάλυση των  πολιτοφυλακών και την περιφρούρηση  του δημοκρατικού πολιτεύματος  και της συνταγματικής τάξης;

2.Προτίθενται να προβούν  σε αυστηρό έλεγχο των πρακτικών  της Ελληνικής Πολιτοφυλακής;

3.Προτίθενται να θεσπίσουν  αυστηρότερους όρους χρήσης και  αδειοδότησης όπλων; 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Νίκος Τσούκαλης

Πάρις Μουτσινάς

Μαρία Ρεπούση

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Γιώργος Κυρίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου