28/11/12

Μοσκοβισί: «Καλή» η συμφωνία του Eurogroup για Ελλάδα


Ως «μια καλή συμφωνία» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τεράστιες προσπάθειες» εκ μέρους των Ελλήνων και για «πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις»...


«Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σήμερα το πρωί σε γαλλικό σταθμό και επισήμανε ότι «οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι τεράστιες, κάνουν μεταρρυθμίσεις πάρα πολύ δύσκολες».

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup, είπε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία για την Ελλάδα, που επιτρέπει να αποδοθούν σε μερικές εβδομάδες 43,7 δισ. ευρώ, απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας.

«Μειώνουμε τα επιτόκια των πιστώσεων στην Ελλάδα. Μεριμνούμε ώστε οι κεντρικές τράπεζες να μην αγγίξουν το όφελος από τα ομόλογα που κατέχουν. Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μηχανισμός διαγραφής χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

«Κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Εγώ πέρασα τρεις μέρες, δύο νύχτες για μια συμφωνία, που είναι μια καλή συμφωνία», πρόσθεσε.
από το ΑΜΠΕ

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου