25/11/12

Ο Χριστοφοράκος αγαπάει το χαβιάρι


Άνετη ζωή στη Γερμανία, περνά ένας από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Siemens, που συγκλόνισε την Ελλάδα. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα μας και είναι υπό την προστασία του γερμανικού δικαίου, απεικονίζεται να κάνει βόλτα στο Μόναχο, να αγοράζει πανάκριβα ρούχα μαζί με το γιο του και να ψωνίζει χαβιάρι, σολωμό και πανάκριβα γαλλικά κρασιά...

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία ομογενή ο Μιχάλης Χριστοφοράκος διάλεξε τον πιο ακριβό σκοτσέζικο σολωμό, ζητώντας να του βάλουν πολύ μεγάλη ποσότητα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το μπουφάν που αγόρασε για το γιο του κοστίζει 1.200 ευρώ, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα, τρεις... μισθούς πείνας.
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, διέφυγε από την Ελλάδα στη Γερμανία (έχει υπηκοότητα) στις 15 Δεκεμβρίου 2007, επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Κατηγορείται ότι επί σειρά ετών, ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την "καλλιέργεια ωφέλιμου για τη Siemens πολιτικού κλίματος", με δωροδοκίες αξιωματούχων και πολιτικών.
Ο Mr Siemens, παρά τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης δεν παραδόθηκε ποτέ από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές, καθώς το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε τα ελληνικά αιτήματα έκδοσης, ως αντισυνταγματικά.
Ο κ. Χριστοφοράκος δικάστηκε στη Γερμανία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της εταιρείας. Η κατηγορία που είχε απαγγελθεί τον Ιούλιο του 2009 για δωροδοκία αξιωματούχων της Ελλάδας, αρχειοθετήθηκε και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 350.000 ευρώ.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου