26/11/12

Ζήσε μέσα στην πείνα Έλληνα συνταξιούχε! Η Μέρκελ δίνει αυξήσεις σχεδόν 12% στους δικούς της συνταξιούχους


Λογικό είναι… Τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας δεν διαλύθηκαν από το PSI, όπως στην Ελλάδα. Γιατί από την αναδιάρθρωση μόνο οι μικροομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας ζημιώθηκαν. Η Μέρκελ προκλητικά πιέζει για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα η ίδια είναι έτοιμη να δώσει αυξήσεις στις γερμανικές συντάξεις κατά 12%...

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά, μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια, τις συντάξεις που παίρνουν οι 20 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας.

Η αύξηση αυτή αναμένεται ότι θα εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την ανατολική Γερμανία.

Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει επίσης η Bild.

Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, όμως μια γενναιότερη αύξηση 2,55% θα τους δοθεί το 2015. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 1993.

Πηγή: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου