30/11/12

Σόιμπλε: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης


«Σήμερα πρέπει η Γερμανική βουλή να αποφασίσει για τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου.
Μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης, προειδοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το πρόσθετο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση της νέας βοήθειας.
Είπε επίσης πως οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με άλλο ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δημιουργούν λάθος κίνητρα.
«Δεν μπορεί να προβλεφτεί ακόμα ο όγκος του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους», τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σημείωσε ότι αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες επιτυχίες, θα χρειαστεί όμως πολύς καιρός για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα.
«Δεν μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από παραλήψεις δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.
«Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα όμως δεν ψηφίσουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Σόιμπλε.
Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου