30/11/12

Σλοβενία: Στους δρόμους της Λιουμπλιάνας και άλλων πόλεων βγαίνουν χιλιάδες πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα


Νέα διαδήλωση κατά της πολιτικής ελίτ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γενική κατάσταση στη Σλοβενία προγραμματίζεται σήμερα στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.
Περισσότεροι από 8000 άνθρωποι έχουν αναγγείλει, μέσω Facebook, τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα, «Είναι τελειωμένοι» στην πλατεία Κογκρέσου νωρίς το απόγευμα...

Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Μάριμπορ με αίτημα την απομάκρυνση του ύποπτου για διαφθορά, δημάρχου Φραντς Κάνγκλερ και μετατράπηκε σε εθνική εκδήλωση δυσαρέσκειας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ ζήτησε ειρηνικές διαδηλώσεις καλώντας τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε προκλήσεις, ώστε να μην αμαυρώσουν το μήνυμα των διαδηλώσεων.

Χθες πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση και πορείας διαμαρτυρίας στην πόλη Κράνι και σήμερα έχει ανακοινωθεί διοργάνωση διαδηλώσεων στο Κόπερ, στη Νόβα Γκόριτσα και στο Νόβο Μέστο. Ο πρωθυπουργός, Γιάνεζ Γιάνσα εξέφρασε αμφιβολία για τα «πραγματικά κίνητρα» των συγκεντρώσεων και ζήτησε ενότητα και χρήση ειρηνικών μέσων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Γιάνσα αναρωτήθηκε γιατί οι διαδηλώσεις στη Σλοβενία διοργανώνονται τώρα, λίγες μέρες πριν από το β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

«Είναι σύμπτωση; Προφανώς κάποιοι επιθυμούν να ανάψουν φωτιά, η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη για να αλλάξει την έκβαση των εκλογών» προειδοποίησε ο κ. Γιάνσα

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου