29/11/12

Moody’s: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμο


Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης και θα χρειασθεί κάποια διαγραφή των δανείων που έχουν δώσει οι δημόσιοι δανειστές, αναφέρει ο οίκος Moody's στην τακτική έκθεσή του για τις πιστωτικές εξελίξεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal...

Η συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση 44 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, "θα προσφέρει ανακούφιση στη διψασμένη για ρευστότητα ελληνική οικονομία, αλλά πιστεύουμε ότι το βάρος από το χρέος της χώρας παραμένει μη βιώσιμο", αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου.
"Η πιθανότητα μίας νέας αθέτησης πληρωμών για το χρέος που κατέχουν ιδιώτες είναι μεγάλη και, δεδομένου ότι το 70% του συνολικού αποθέματος χρέους διακρατείται από δημόσιους πιστωτές, μόνο μία μείωση στο κεφάλαιο του ανεξόφλητου χρέους απέναντι σε αυτούς θα οδηγούσε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", αναφέρει ο Moody's.
"Υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την εφαρμογή του (ελληνικού) προγράμματος, δεδομένης της ακραίας οικονομικής και κοινωνικής ευαισθησίας της Ελλάδας.
Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι θα επιτευχθούν χωρίς καθόλου αποκλίσεις οι στόχοι που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα", αναφέρει σε άλλο σημείο της η έκθεση.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου