29/11/12

Αντιδράσεις κομμάτων στις δηλώσεις Μπερίσα


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου στη γειτονική χώρα...

Ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Κ. Ήσυχος σημείωσε ότι η εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και των κυβερνήσεων στην περιοχή μας, είναι ανιστόρητη, επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ακροδεξιών χώρων που εκμεταλλεύονται ανεύθυνα τέτοιες δηλώσεις. Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει, αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες θρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις.

«Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα είναι έξω από κάθε έννοια συνεργασίας στα Βαλκάνια, υποσκάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη του Αλβανικού με τον Ελληνικό λαό και τροφοδοτούν τον ακραίο εθνικισμό. Είναι επικίνδυνες και απολύτως καταδικαστέες» τόνισε το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Στο σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανέφερε ότι «η εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ».

ΑΝΕΛ Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε προκλητικές και κατάπτυστες τις δηλώσεις του κ. Μπερίσα προσθέτοντας: «Είχα ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για τη συνομιλία μου στα Τίρανα με τον Αλβανό ΥΠΕΞ. Ήταν πανευτυχής από την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα. Αυτό με έκανε και να ανησυχήσω».
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου