26/11/12

Σε διαθεσιμότητα η διεθύντρια και υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μετά τη γνωστοποίηση της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων...

κατηγορουμένων που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Εφετών-επόπτη του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι «ουδεμία ενημέρωση είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012 ως προς το σκέλος της ληστείας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του η υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Όμως, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου χρόνου που απέμενε μέχρι να λήξει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αποφυλακίστηκε σαν να μην υπήρχε σε βάρος του άλλη δικαστική εκκρεμότητα.

Για την επίμαχη αποφυλάκιση του δράστη ενημερώθηκε προ 20ημέρου ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή στην υπεύθυνη των φυλακών εισαγγελέα να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου.

Η έρευνα αποσκοπούσε στο να διαπιστωθεί αν ευθύνονται ή όχι η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν είδαν το εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για τη διπλή ανθρωποκτονία ή αν ο φάκελος είχε φτάσει με ελλιπή στοιχεία από τα δικαστήρια. Για την τελευταία αυτή περίπτωση θα ελεγχθεί αν υπάρχει αμέλεια ή δόλος στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Πηγή: http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου