28/11/12

Γερμανία: Ικανοποιημένη από τη συμφωνία για Ελλάδα, αλλά αντίθετη με πιθανή αναδιάρθρωση, η βαυαρική ηγεσία


Για τον κίνδυνο μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του δημοσίου τομέα να προκαλέσει ανάλογα αιτήματα από άλλες χώρες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, σε συνέντευξή του στην Die Welt...


«Αν διαγράφαμε τα χρέη για την Ελλάδα, θα βρισκόταν αμέσως στην πόρτα μας η Πορτογαλία», τονίζει ο κ. Ζεεχόφερ και επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν θεωρεί εφικτό ένα «κούρεμα» χρέους για τους δημόσιους πιστωτές της Ελλάδας. Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στην ‘Donaukurier’, κάνει λόγο για «απόφαση η οποία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση», σημειώνει ότι η Ελλάδα πήρε περισσότερο χρόνο, ενώ χαρακτηρίζει τη συμφωνία «καλύτερη από ένα κούρεμα χρέους».

Ζητεί, ωστόσο, πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και εκφράζει την δυσπιστία του σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι κυρίως να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη. Είναι παράλογο στη Γερμανία το SPD να θέλει να ανεβάσει τους φόρους και στην Ελλάδα οι εκατομμυριούχοι να μένουν ‘αφορολόγητοι’. Παραμένω δύσπιστος για το εάν η Ελλάδα μπορεί στο τέλος να τα καταφέρει», δηλώνει.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου