26/11/12

Κατάρ: Άρχισε η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή


Άρχισε σήμερα στη Ντόχα η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 190 χώρες που επιθυμούν να σημειωθεί πρόοδος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου...


Η διάσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Τρεις ημέρες νωρίτερα θα φτάσουν στην πρωτεύουσα του Κατάρ περισσότεροι από 100 υπουργοί για να πάρουν μέρος στις εργασίες που όλοι ελπίζουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, ένα νέο βήμα στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες άρχισαν το 1995.

Η νέα αυτή περιβαλλοντική συνάντηση πραγματοποιείται ενώ πολλαπλασιάζονται τα σημάδια της αυξανόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και οι εκκλήσεις για άμεση αντιμετώπισή της.

«Είναι μια διάσκεψη ουσιαστικής σημασίας», τόνισε ο πρόεδρος της διάσκεψης, υπουργός του Κατάρ Αμπντουλάχ αλ-Ατίγιαχ.

Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η δεύτερη πράξη του πρωτοκόλλου του Κιότο, με καθαρά συμβολική σημασία, το προσχέδιο των βασικών αρχών μιας συνολικής συμφωνίας μέχρι το 2015 και η παροχή οικονομικής βοήθειας στις πλέον ευάλωτες χώρες.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου