28/11/12

Κουίκ: Και να ήταν μόνο η Αλβανία...


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή, έκανε το εξής σχόλιο μόλις πληροφορήθηκε τις κατάπτυστες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας»...

«Όταν πριν από περίπου 2 μήνες συναντήθηκα στα Τίρανα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, μου είχε πει πόσο ευχαριστημένος είναι από τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα, που είχε πραγματοποιήσει πριν ελάχιστες μέρες, επισημαίνοντας ότι στη συνομιλία του με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα ξεκόλλησε από τη συντηρητική εξωτερική της πολιτική και απέκτησε πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Λίγες μέρες αργότερα, σε συνάντησή μου με τον κ. Αβραμόπουλο, παρουσία εκπροσώπων και άλλων ελληνικών κομμάτων, αλλά και του διπλωματικού του επιτελείου, του ανέφερα όλα όσα μου είχε πει ο κ. Παναρίτι, κάνοντας το εξής σχόλιο:

«Στα τόσα χρόνια που ως δημοσιογράφος έκανα πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ, έμαθα ότι όταν η μία πλευρά είναι πολύ ευχαριστημένη και όταν αυτή η πλευρά είναι μία χώρα με την οποία έχουμε ανοικτά θέματα εξωτερικής πολιτικής, τότε θα πρέπει ως Έλληνας να…ανησυχώ! Να ανησυχώ ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δική μας την πλευρά!»

Εισέπραξα χαμόγελα μεταξύ αμηχανίας και παραδοχής.

Νομίζω ότι η αναφορά αυτού του περιστατικού είναι ο καλύτερος σχολιασμός για το τι έγινε με το Σαλί Μπερίσα και τις κατάπτυστες θέσεις του για τη «Μεγάλη Αλβανία».

Και να ήταν μόνο η Αλβανία…

Ας αναρωτηθούμε που οδεύει η κυβέρνηση Σαμαρά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα δεν έχει απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που του είχε καταθέσει ο Πρόεδρός μας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Βεβαίως θεωρώ περιττό να αναφέρω και τις μέγιστες ανησυχίες που εκφράζουμε συνεχώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και για το κυπριακό, την ΑΟΖ, τη Θράκη και τα όσα πολύ σχεδιασμένα προχωράει η Άγκυρα και στα Δωδεκάνησα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου