29/11/12

Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ζητά ο Βενιζέλος


«Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό πλαίσιο θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερες δοκιμασίες», τονίζει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των συντακτών» ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας ως «την μόνη υπεύθυνη και εφικτή λύση για την χώρα», υποστηρίζοντας πως...
«είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε τον τετραετή ορίζοντα της παρούσας κυβέρνησης.
Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνει, προϋποθέτει την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.
Υποστηρίζει δε, ότι από τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και τις αντιφάσεις της Ευρώπης, φαίνεται «πόσο άδικο είχαν όσοι νόμιζαν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο της απειλής της αποχώρησής της από την ευρωζώνη για να "τρομάξει" τους εταίρους της».
Ο κ. Βενιζέλος στρέφει τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει ανανεώσει το λόγο του, ότι δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη αντιπρόταση και πως, αντί αυτού, «έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο της καταγγελίας και της υιοθέτησης κάθε διαμαρτυρίας, χωρίς καμιά συμμετοχή στην εθνική ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που είναι εφικτή μετά το 2013, «πρέπει να ξεκινήσει με υπεύθυνη αλλά και ριζοσπαστική, ταυτόχρονα, διάθεση», υπογραμμίζοντας ότι το «πιο επείγον, όμως, ζήτημα είναι η ανάγκη να αντιδράσει η κοινωνία απέναντι σε φαινόμενα φασιστικής, ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας που, με πρόσχημα την κρίση, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται».
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει συνείδηση της εθνικής ευθύνης, που εξακολουθεί να φέρει ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι το Κίνημα θα «ανέβει» ξανά.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου