28/11/12

Δεν συζητήθηκε ανασχηματισμός στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων


Την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας από εδώ και στο εξής, έπειτα από την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, εξέτασαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί, ο κ. Σαμαράς, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που επίσης ήταν παρών στη σύσκεψη, ενημέρωσαν...
τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Αποχωρώντας, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ. «Τίποτε δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε», είπε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι στις 15.00, ο κ. Στουρνάρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για τις αποφάσεις του Eurogroup.
Το επόμενο βήμα, τώρα για την κυβέρνηση, αναμένεται να είναι ο ανασχηματισμός, που θεωρείται πολύ κρίσιμος, καθώς οι νέοι υπουργοί θα κληθούν να εφαρμόσουν τα όσα έχουν αποφασιστεί όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι κατά τη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά θετική εξέλιξη» τη συμφωνία του Eurogroup. Ο κ.Κουβέλης τόνισε επίσης, ότι η χώρα πλέον πορεύεται σταθερά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup θα πρέπει να βρουν τις προεκτάσεις τους. Κατά τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, το κυβερνητικό έργο θα πρέπει να είναι προσηλωμένο στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και στην κοινωνική συνοχή. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας», είπε και ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό. «Δεν μας απασχόλησε ούτε κατ' ελάχιστον το θέμα του ανασχηματισμού» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε ότι αυτό που τέθηκε επί τάπητος είνια η πρόωθηση μιας πολιτικής που θα υλοποιήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τη στήριξη της κοινωνίας, με δεδομένη-όπως είπε-πλέον την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ανέφερε ότι δικαιώθηκε η πολιτική της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την κυβέρνηση ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί στην αβεβαιότητα και το χάος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, είπε ότι έχει αλλάξει το κλίμα, και κάλεσε τους Έλληνες «να νιώθουν πιο σίγουροι». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και τόνισε: «Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών, γιατί μόνο η ανάσχεση της ύφεσης μπορεί να πείσει τους Έλληνες για την προοπτική εξόδου από την κρίση», τόνισε και συμπλήρωσε ότι πλεον άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης.


Πηγή: http://www.eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου