30/11/12

Η παράσταση της ημέρας: "ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ"


«ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ»
Θέατρο Άνεσις

του Μπράιαν Φρίελ

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Πυρπασοπούλος, Δημήτρης Καραμπέτσης



Ένα αριστουργηματικό έργο, μακριά από κάθε είδους μελοδραματισμό για «αναξιοπαθούντα» άτομα, γραμμένο με σοφία και ευαισθησία, μια παρτιτούρα που ξεδιπλώνεται αργά, σταδιακά, αποκαλύπτοντας τις υπαρξιακές διαδρομές των τριών ηρώων...
 
Με αφετηρία το σήμερα, συνοδοιπορούμε με τα τρία πρόσωπα του έργου στο δρόμο της μνήμης, γινόμαστε μάρτυρες στο πέρασμα της ηρωίδας από το σκοτάδι στο φως. Κείμενο βαθιά ποιητικό και συνάμα ρεαλιστικό, διάσπαρτο από ιαματικό χιούμορ.
Βλέπω, κοιτάζω, παρατηρώ. Ναι. Όλοι βλέπουμε το δρόμο. Πόσοι όμως παρατηρούμε τις μικρές ρωγμές, τις ανεπαίσθητες λακκούβες, τα υψώματα; Πόσο θέλουμε ή μπορούμε, να προσέξουμε μικρές εισπνοές που δεν γινήκαν λέξεις, ματιές που ήθελαν κάτι να πουν και τελευταία στιγμή το πήραν πίσω, μισές χειρονομίες, παραπλανητικά χαμόγελα; Συνήθως κοιτάζουμε το έξω, την εικόνα που κινείται, και μένουμε άβουλοι, φοβισμένοι πρεσβύωπες, και εντέλει άπραγοι, στην εσωτερική δράση.

Ο Μπράιαν Φρίελ, είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας της Ιρλανδίας, αλλά ένας απ’ τους μεγαλύτερους του κόσμου, ένας σύγχρονος Τσέχωφ.
Τζέημς Φάλτον



Παραστάσεις: Δευτέρα - Τρίτη : 21:00
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα  
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος : 13 ευρώ
Χώρος: Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι τηλ. 210 7488881 & 210 7488882

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου