26/11/12

Συρία: Υπό τον έλεγχο Σύρων ανταρτών στρατηγικής σημασίας φράγμα στον Ευφράτη


Σύροι αντάρτες έθεσαν αργά τη νύχτα της Κυριακής υπό τον έλεγχό τους ένα στρατηγικής σημασίας φράγμα στον Ευφράτη, το οποίο συνδέει τις επαρχίες Χαλέπι και Ράκα στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αντάρτες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το φράγμα Τισρίν ύστερα από πολλές ημέρες μαχών και πολιορκίας, την οποία ο στρατός προσπάθησε να σπάσει πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ακτιβιστές, δείχνει πολλές δεκάδες ανταρτών με στολές παραλλαγής να περπατούν τη νύχτα στο δρόμο πάνω από το φράγμα και έναν από αυτούς να δηλώνει ότι «το φράγμα Τισρίν είναι υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Σε ένα άλλο βίντεο που γυρίστηκε ημέρα, εμφανίζονται αντάρτες σε μια αίθουσα, μπροστά από μια κονσόλα ελέγχου. Ο εικονολήπτης ακούγεται να λέει ότι είναι «η αίθουσα ελέγχου του φράγματος Τισρίν». Δυο αντάρτες, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τα καλάσνικοφ στο πάτωμα, κοιτάζουν έναν άνδρα με πολιτικά ο οποίος δουλεύει μπροστά σε πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 'Ενας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας τούς σερβίρει τσάι. Ο εικονολήπτης λέει: «Να οι υπάλληλοι και ένας μηχανικός».

Οι αντάρτες έχουν ήδη καταλάβει έναν από τους κυριότερους δρόμους που οδηγούν στη Ράκα. Με την κατάληψη του φράγματος ελέγχουν πλέον μια ζώνη 70 χλμ ανάμεσα στις επαρχίες Χαλέπι και Ράκα, στα σύνορα με την Τουρκία.

Εξάλλου, ο στρατός βομβάρδισε εκ νέου σήμερα την περιοχή της Δαμασκού, σκοτώνοντας δυο αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, στο Ερμπίν.

Στο νότο, συγκρούσεις ξέσπασαν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στο Γκολάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο δυο αντάρτες σκοτώθηκαν σε χωριά της υπό συριακό έλεγχο στρατιωτικοποιημένης ζώνης.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου