29/11/12

Δημοσκόπηση VPRC: Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, κανείς κατάλληλος για πρωθυπουργός


Σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και πάλι, με σημαντικό προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι λαμβάνει ποσοστό που ξεπερνάει το 30%! Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ, είναι το...
τελευταίο μεταξύ των επτά κομμάτων που λαμβάνουν ποσοστό ικανό να τα βάλει στη Βουλή! Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτά είναι τα ποσοστά εκτίμησης εκλογικής επιρροής και όχι πρόθεσης ψήφου, δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 31,5%
ΝΔ: 26,5%
Χρυσή Αυγή: 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 5%
Άλλα κόμματα: 6%

Πάντως, σε άλλη μια δημοσκόπηση, παρόλο που επιβεβαιώνεται και πάλι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πιο ψηλά από τον Αλ. Τσίπρα στο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού.
Ωστόσο, το προβάδισμα αυτό είναι μάλλον άνευ ουσίας, δεδομένου ότι το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους τωρινούς πολιτικούς αρχηγούς ως κατάλληλο για την πρωθυπουργία!
Ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε ποσοστό 16,8% έναντι του 9,5% που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Ακολουθούν ο Π. Καμμένος με 4,2%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,7%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 2,8%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επίσης με 2,8% και τελευταία η Αλέκα Παπαρήγα με 0,7%.

Πηγή: http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου