25/11/12

Υγεία μόνο για τους έχοντες, οι υπόλοιποι στον Καιάδα…



Οι πολιτικές άγριας λιτότητας και περικοπών των τελευταίων κυβερνήσεων δημιούργησαν μια νέα κοινωνική ομάδα: τους «νεόπτωχους». Οι αποφάσεις της τελευταίας κυβέρνησης προχωρούν ακόμα παρακάτω το σενάριο: στερούν στους «νεόπτωχους» την πρόσβαση στην Υγεία και τους οδηγούν στον σύγχρονο Καιάδα.
Η δημιουργία του ΕΣΥ είχε στόχο να λειτουργήσει ένα σύστημα που θα παρείχε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως.
Σήμερα το ΕΣΥ έχει καταλήξει να απευθύνεται στην ελίτ των εχόντων, καθώς όποιος δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατεί να πληρώσει, δεν έχει πολύ απλά πρόσβαση...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι πλέον «κλειστά» για όσους δεν έχουν να πληρώσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Έτσι, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάζονται να καταφύγουν στα κοινωνικά ιατρεία, ζητώντας βοήθεια. Και δεν μιλάμε μόνο για απλά περιστατικά, αλλά για καρκινοπαθείς, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άλλα σοβαρά περιστατικά.
Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, μόνο από το Φεβρουάριο έως τώρα, περισσότεροι από 13.500 ασθενείς έχουν επισκεφθεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
«Είναι αδιανόητο μια χώρα να θεωρείται πολιτισμένη, όταν στερεί το δικαίωμα στην ίαση, στην παράταση ζωής και στο θάνατο με αξιοπρέπεια. Το δικαίωμα σε γιατρούς και νοσηλευτές να προσφέρουν αυτό που διδάχθηκαν. Η φιλανθρωπία δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα», υποστηρίζει ο συντονιστής διευθυντής του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» κ. Νίκος Μάλαμος.
Σα να μην έφταναν αυτά, η υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας καταδικάζει σε θάνατο τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού και μειώνει το προσδόκιμο ζωής όλων μας,
Δυστυχώς, όμως τα μηνύματα αυτά απευθύνονται σε κυβερνητικά ώτα μη ακουόντων.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου