29/11/12

Ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια και στον τέως διοικητή της ΚΤΚ, επιρρίπτει ο Α. Βγενόπουλος


Σοβαρές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια για λανθασμένους χειρισμούς στη σύνοδο του Eurogroup, κατά την οποία αποφασίστηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, επιρρίπτει ο μέχρι πριν ένα χρόνο ισχυρός άντρας της Μαρφίν- Λαϊκή Ανδρέας Βγενόπουλος. Ανάλογες ευθύνες, αν όχι και μεγαλύτερες, επέρριψε και στον τέως διοικητή της ΚΤΚ Αθανάσιο Ορφανίδη, σημειώνοντας ότι «για μένα, ούτε ο ίδιος είχε αντιληφθεί την κατάσταση»...


Σε συνέντευξη στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ» ο κ.Βγενόπουλος, αναφερόμενος στον τέως διοκητή, έκανε λόγο για «πραξικόπημα», αφού, όπως είπε, «δεν τον άφησε να διοικήσει και να αντιμετωπίσει την κρίση που ήρθε». Τεράστιες ευθύνες καταλόγισε και στη διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, που τον διαδέχθηκε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι όλα τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα επί δικής του διοίκησης ήταν νομότυπα και στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής. Μπορεί ορισμένα από αυτά τα δάνεια σήμερα να παρουσιάζουν προβλήματα, όπως παραδέχτηκε, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης, αλλά κατά την περίοδο που δόθηκαν, ήταν πλήρως εξασφαλισμένα.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τα περίφημα «MIGΟΔΑΝΕΙΑ», ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι αυτά ήταν εξασφαλισμένα όχι 100%, αλλά 200%. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε διαγράψει ούτε ένα δάνειο, σε αντίθεση με ό,τι ακούω πως συμβαίνει στην Κύπρο».

Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι τρεις διεθνείς οίκοι έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές έρευνες, και διαπίστωσαν ότι για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της Λαϊκής στην Ελλάδα χρειάζονταν περίπου 800 εκατ. ευρω. «Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτοί που μας διαδέχτηκαν, καθώς, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης στα 4 δισ., θα πρέπει να εξηγήσουν πώς φτάσαμε από τα 800 εκατ. στα 4 δισ.», κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.

Πηγή: http://www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου