26/11/12

Η παράσταση της ημέρας: "...καθόλου καλά"


« …καθόλου καλά »
Θέατρο Παραμυθίας

της Ursula Rani Sarma

Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μπαλαγιάννης
Παραφωγή: Θέαση
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Νασοπούλου, Μιχάλης Δελής


Δυο ορφανά αδέρφια, η Κόρα και ο Μίκυ, μεγαλώνουν σ’ ένα χωριό της Ιρλανδίας, απ’ όπου ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης, με μοναδική αχτίδα στοργής τη θολή ανάμνησή της πρόωρα χαμένης μητέρας τους...
Η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της Κόρα από ένα μεσήλικα γιατρό, τον κ. Κλούγκασυ και η αδυναμία της να αντιδράσει αποτελεσματικά φέρνει το έγκλημα ως μόνη διέξοδο από τον καθωσπρεπισμό της τοπικής κοινωνίας. Τα δύο παιδιά σχεδιάζουν την εκδίκηση και τη φυγή τους, ξέροντας ότι μπορούν να βασιστούν μόνο ο ένας στον άλλον. Το σκάνε με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, που συμβολίζει τη δική τους Γη της Επαγγελίας. Μια Γη της Επαγγελίας που, δυστυχώς, αποδεικνύεται ψεύτικη, γεμάτη παγίδες, απογοήτευση και κίνδυνο. Η μεγάλη πόλη απέχει κι αυτή πολύ από τον τόπο των ονείρων τους ή τα όνειρά τους δεν έχουν πουθενά τόπο να σταθούν. Εφηβικές, απελπισμένες, βίαιες συμπεριφορές τούς οδηγούν απ’ το κακό στο χειρότερο. Η Κόρα και ο Μίκυ θα μπλέξουν σε περιπέτειες και θα γνωρίσουν μια ακόμη πιο σκληρή όψη της πραγματικότητας.

Ένα έργο για τη βία και την αδιαφορία των μεγάλων, που γίνεται τυφλή οργή των παιδιών κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας, πρόκειται για μια «φανταστική αναπαράσταση ενός αληθινού εφιάλτη».

Η Ursula Rani Sarma έγραψε το «…καθόλου καλά» («…touched…») πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Το έργο της έτυχε αναγνώρισης από το κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 1999 και η συγγραφική καριέρα της ιρλανδέζας Sarma -με ινδική καταγωγή- είχε αρχίσει. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγραψε και ανέβασε δουλειές της όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά και στο National Theatre του Λονδίνου. Ένα έργο επίκαιρο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.

Παραστάσεις: 
Κυριακή : 13:30, 
Δευτέρα : 21:00, 
Τρίτη : 21:00

 
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά  
Τιμές εισιτηρίων: Δευτέρα - Τρίτη 10 € - Κυριακή 8 €
Χώρος: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός, Τηλέφωνο: 210-3457904

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου