16/11/12

ΗΠΑ: Κίνδυνος ρατσιστικών επιθέσεων στην Αθήνα


Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς υπηκόους που επισκέπτονται την Ελλάδα ότι μπορεί να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων εξέδωσε την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ ότι υπάρχει "αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες.
Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή" και επισκέπτονται την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.
Ταυτόχρονα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καλεί τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινή της ανακοίνωση, η Πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιούσε τους Αμερικανούς υπηκόους ενόψει και της αυριανής επετείου για το Πολυτεχνείο. Σε αυτήν επισημαίνεται ο κίνδυνος βίαιων επεισοδίων μετά το απόγευμα, ακόμα και σε διαδηλώσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ειρηνικές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου