8/11/12

Κον Μπεντίτ: Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει τα μέτρα


Για έλλειψη στρατηγικής για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο παραμένει δυσβάσταχτο για το λαό...


«Η τρελή λογική αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται με αυτό που επιχειρείται να επιβληθεί στους Έλληνες σήμερα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο, όταν μάλιστα, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι» τονίζει ο επικεφαλής των Πρασίνων λίγο πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο ευρωβουλευτής σημειώνει την ανάγκη να μεταρρυθμιστεί η ελληνική δημόσια διοίκηση για να δοθεί νέα ώθηση στη οικονομία και τονίζει ότι οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας χωρίς να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την οικονομία.

«Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι πιθανή, γιατί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα την αποτρέψει. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει για το ποια είναι η προοπτική της χώρας. Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα», παρατήρησε ο πάλαι ποτέ Κόκκινος Ντάνι.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου