7/11/12

Ο Μάριος Σαλμάς, οι απειλές και το συμβούλιο «παρωδία»...


Σαν υφυπουργός Υγείας έκανε πρόβα «σεμνότητας και τιμιότητας» παρεμβαίνοντας σε υπηρεσιακά συμβούλια αξιολόγησης γιατρών και απειλώντας στελέχη δημοσίων νοσοκομείων ότι θα μετρήσουν σκάλες νοσοκομείων «με κλωτσιές»...

Καταπέλτης για τον κ. Μάριο Σαλμά είναι η αφήγηση πρώην ανωτάτου στελέχους δημόσιου νοσοκομείου.  
Μιλά στο “Newsbomb.gr” για την «αυτοκρατορική συμπεριφορά» του πριν ακόμα γίνει αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα παρακαλά να τηρηθεί η ανωνυμία επειδή φοβάται τις αντιδράσεις από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπουργό (υποτίθεται) εμπιστοσύνης... του πρωθυπουργού…

«Εκείνη την ημέρα, με πήρε στο τηλέφωνο κατά τις δωδεκάμισι στο γραφείο μου ο κ. Σαλμάς. Αν και είχα κόσμο απάντησα.
Μου είπε: “ρε τσογλάνι, ρε κωλόπαιδο, θα σε σκίσω ρε αλήτη. Θα σου πετάξω τα μάτια έξω. Θα σου ξεριζώσω τα αυτιά ρε αλήτη”. Τον σταμάτησα για να του ανταπαντήσω κι εκείνος συνέχισε λέγοντας με ότι μετά τις εκλογές θα μετρούσα τις σκάλες του νοσοκομείου με κλωτσιές!».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει το εκδιωχθέν από τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά στέλεχος δημοσίου νοσοκομείου πώς αντέδρασε ύστερα από τη διενέργεια υπηρεσιακού συμβουλίου κρίσεως γιατρών, λίγο πριν από τις εκλογές του 2007. Εκεί θα αναβαθμίζονταν γιατροί που υπηρετούν στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο συμβούλιο εκφράστηκαν αντιρρήσεις ως προς την επάρκεια του γιατρού Μ.Μ. για τον οποίο συνεργάτες από το γραφείο του κ. Σαλμά είχαν εκτιμήσει πως θα έπρεπε να γίνει προϊστάμενος. Ύστερα από τις έξαλλες αντιδράσεις του τότε υφυπουργού Υγείας ο γιατρός πήρε τη θέση που ήθελε, από υπηρεσιακό συμβούλιο που χαρακτηρίσθηκε παρωδία.

«Ο μεγαλύτερος εξευτελισμός της ζωής μου». 
«Θεώρησα τον μεγαλύτερο εξευτελισμό στη ζωή μου που παραβρέθηκα στο συμβούλιο κρίσης των γιατρών. Ουδέποτε παρανόμησα στη ζωή μου, αλλά εκεί έσκυψα το κεφάλι για να γίνει προϊστάμενος εκείνος ο γιατρός», αναφέρει το πρώην στέλεχος. Επισημαίνει ότι δέχθηκε τηλεφωνικές πιέσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκείνης της εποχής όταν ο κ. Σαλμάς ήταν υφυπουργός.

Το στέλεχος που ζήτησε να μιλήσει στο “Newsbomb.gr” αφηγείται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας τον κάλεσε για να τού υπενθυμίσει πως πρέπει να αξιολογηθεί θετικά ο Μ.Μ., εκείνος απάντησε απηυδισμένος: «Ξέρω ότι δίπλα σας είναι ο κ. Σαλμάς και τώρα μάς ακούει».
Στο γεγονός βρίσκονταν παρόντες το στέλεχος του νοσοκομείου, δύο αξιολογητές και δύο καθηγητές γιατροί, οι οποίοι αντέδρασαν κι έφυγαν λέγοντας ότι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε «κρίση – παρωδία».

Έτσι κι έγινε. Η απόφαση με την οποία έγινε προϊστάμενος ο γιατρός που υπέδειξε το πολιτικό γραφείο του κ. Σαλμά δείχνει ότι κρίθηκε από τριμελές κι όχι από πενταμελές συμβούλιο. Αυτά συνέβαιναν λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του 2007, την ώρα που κρίνονταν πολλά σοβαρά θέματα για τη χώρα.

Πηγή: http://www.epirus-ellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου