9/11/12

Πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σάββατο


Το ραντεβού έχει δοθεί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή...

Το συλλαλητήριο –όπως σημειώνεται– γίνεται ύστερα από αίτημα «εκατοντάδων συναδέλφων», προκειμένου να εκφρασθεί η «έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή που προκαλεί στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου». Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι άμεσες απολύσεις προσωπικού, ο δραστικός περιορισμός του μισθολογικού κόστους και ο περιορισμός των δημόσιων υπηρεσιών έχουν απώτερο στόχο «την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα».
Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου