9/11/12

Θέλω να καλπάσω στο όνειρό μου....


Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος σας προσκαλεί στο παζάρι που διοργανώνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Λαχειοφόρος αγορά...
μουσική, φαγητό, παιδότοπος και βόλτα με τα άλογα του ΣΘΙΕ (οι βόλτες θα πραγματοποιηθούν από τις 9.30-13.30), σας περιμένουν όλους.

Η ιππασία είναι διασκέδαση, αλλά αν οι ικανότητες που αποκτώνται κάνουν τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες πιο εύκολη και πιο ενδιαφέρουσα τότε είναι έργο ζωής.

Θέλω να καλπάσω στο όνειρό μου... θα κρατάς το χέρι μου;

Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.

Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.

Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.
Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία μοναδική εμπειρία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν είχαν καν ονειρευτεί ότι μπορούν να ιππεύσουν, αφού διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήρια και πισίνες υδροθεραπείας.

Π. Κανελλοπούλου 10  11527 Γουδί Τηλ/Fax: 210 7488566  e-mail: triding@otenet.gr

Πηγή :  http://ygeiapress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου