6/11/12

Έκτακτα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες με φοιτητές από το Υπουργείο Παιδείας


Σε δύο έκτακτα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου παρέχεται η...
δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών του 2012, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσης. Όσον αφορά τους επί πτυχίω φοιτητές, μπορούν να συμμετάσχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους νωρίτερα. Επίσης, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε αυξήθηκε ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα από τους 57.000 στους 70.000, με στόχο το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, όπως επεσήμανε.

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου