8/11/12

Άντζελα χρόνια πολλά!


Σήμερα η Άντζελα Γκερέκου, γιορτάζει. Εννοώ την ονομαστική της εορτή. Αν και θα μπορούσε να γιορτάζει τη διαγραφή της από το καταρρέων ΠΑΣΟΚ...
Δεν ξέρω πως νιώθει σήμερα το πρωί, έχουμε πολύ καιρό να μιλήσουμε, ξέρω όμως πως κάθε άνθρωπος που θέλει να είναι σοβαρός και να σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να ξέρει πότε να φύγει από μια σχέση.
Την Άντζελα δεν την έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη με πολλές άλλες κυρίες, με πρώτους ή δεύτερους ρόλους στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μπήκε στην πολιτική το 2004 έχοντας κάνει μια επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός, εξελέγη πανηγυρικά από τους Κερκυραίους και εξαφάνισε για πάντα τον πρώην υπουργό του Σημίτη, Γιώργο Δρυ.
Οι επαγγελματίες Πασόκοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την Γκερέκου. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφήσεις της Γκερέκου σε αντρικά περιοδικά της δεκαετίας του 90 ήταν το αγαπημένο power point στους υπολογιστές της Χαριλάου Τρικούπη, που συνοδευόταν από δηλητηριώδη σχόλια πολιτικής απαξίωσης. Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ τη ζήλευαν και οι άντρες ζήλευαν τον Τόλη.
Το τελειωτικό χτύπημα για τους «συντρόφους» και τις «συντρόφισσες» της Άντζελας δόθηκε όταν ανέλαβε το Υφυπουργείο Τουρισμού στην πρώτη κυβέρνηση του ΓΑΠ. Όσο πληροφορούνταν δε για το “touching” που είχε η Γκερέκου στις επαφές της με εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, τόσο τρελαίνονταν. Για αυτό και δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια. Φρόντισαν σε μερικούς μήνες να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση φέροντας στη δημοσιότητα τις εκκρεμότητες που είχε ο Τόλης Βοσκόπουλος με την εφορία και παρά το γεγονός ότι η ίδια προσωπικά δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτές. Είναι κοινό μυστικό πως το θέμα το έδωσε στην «Ελευθεροτυπία» το περιβάλλον του Γερουλάνου.
Η απόφασή της να μην ψηφίσει τα μέτρα χθες βράδυ και να δηλώσει «παρούσα», άσχετα με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, αν μη τι άλλο δείχνει πολιτικό «τσαγανό». Χαρακτηριστικό που δεν επιδείχθηκε όταν έπρεπε από άλλες πιο έμπειρες υποτίθεται συναδέλφους της στο ΠΑΣΟΚ . Διότι η Κατσέλη αφού έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσε να κάνει Υπουργός μιας χώρας σε κρίση, μετά για να «ξεπλυθεί» και να επιβιώσει πολιτικά, έκανε και κόμμα! Η Βάσω Παπανδρέου έβαζε μεν τις φωνές αλλά στην ουσία λειτουργούσε σαν αμορτισέρ που απορροφούσε τους κραδασμούς. Η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ υποτίθεται πως είχε “αρχηγικό DNA” την κρίσιμη στιγμή δεν τόλμησε και τώρα έχει αποσυρθεί για μοναχικό διαλογισμό.
Δεν ξέρω που θα οδηγήσει την Γκερέκου η χθεσινοβραδινή της επιλογή. Άλλωστε από σήμερα ρευστοποιείται ακόμη περισσότερο η πολιτική πραγματικότητα της χώρας καθώς η διάλυση του ΠΑΣΟΚ απειλεί να γκρεμίσει την κυβέρνηση. Σίγουρα όμως «πήρε το αίμα της πίσω» για την πολιτική κακοποίηση που υπέστη για οκτώ ολόκληρα χρόνια στους «λαβύρινθους» της Χαριλάου Τρικούπη και της Ιπποκράτους. Ακόμη κι αν βγουν οι διάφοροι «Πρετεντέρηδες» να τη «θάψουν», η Άντζελα Γκερέκου με τη στάση της ξανανοίγει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το τι μπορεί και πρέπει να είναι ένας βουλευτής. Οι κομματικές περγαμηνές και τα πολιτικά προσόντα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Στις κρίσιμες ώρες είναι που φαίνεται αν ο πολιτικός αποφασίζει με γνώμονα τη συνείδησή του ή τους φόβους του για το πολιτικό μέλλον του.

ΥΓ: Η πολιτική εξίσωση του Σαμαρά «ψηφίζουμε τα μέτρα» = «παίρνουμε τα λεφτά», γιατί μου φαίνεται πως κάθε μέρα που περνάει έχει όλο και περισσότερους «άγνωστους X»; Τι θα γίνει λοιπόν τώρα με τα λεφτά;
του Σπύρου Ριζόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου