6/12/12

Κατάντια ΝΔ


Κάποιος λοιπόν στην Ν.Δ σκέφτηκε Τετάρτη απόγευμα να μας προετοιμάσει για τα εγκλήματα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από εκείνον τον αστυνομικό – τον Δεκέμβριο του 2008. Δεν δίστασε η κάποτε μετριοπαθής αστική παράταξη, να πετάξει στο μπλέντερ ακόμα και τους νεκρούς της  Marfin ώστε να είναι βέβαιη για ένα απόλυτα «αγριευτικό» μήνυμα μίσους και διχασμού...
Εξέδωσε λοιπόν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά μια αχαρακτήριστη «προειδοποίηση» όπου διαβάζουμε επί λέξει: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

Αυτή η ανακοίνωση εκδίδεται από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους που έχει περάσει ποτέ αυτός ο τόπος. Και είναι μια ανακοίνωση επικίνδυνα διχαστική, εκρηκτική, ύποπτη, γκεμπελική και –τελικά – ξεκάθαρα αξιοθρήνητη.

Για να δούμε λοιπόν: Θα δικαιωθεί το «σοβαρό» κόμμα της Συγγρού – που, όμως,  «μετράει» σταθερά για δεύτερο, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις; Θα κάψει ο Τσίπρας την Αθήνα; Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (γιατί τέτοια χοντράδα μόνο ο αρχηγός ενός κόμματος εξουσίας μπορεί να την χρεωθεί) θα πρέπει ίσως να το πάρει απόφαση ότι μοιραία θα αναλάβει η κυβέρνησή του (και ο ίδιος προσωπικά) την καταιγίδα της φτώχειας που έρχεται αγκαλιά με το 2013. Δεν το γλυτώνει αυτό το κόστος ότι και αν κάνει, όποιες ανήθικες και βρώμικες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει. Δεν θα καταφέρει να πετάξει την βόμβα πριν εκραγεί στα χέρια κανενός «άλλου» - και πάντως όχι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και πιο οικείοι, συμπαθείς και αγαπητοί από όλο και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, που πένεται και ταλαιπωρείται –δυό βήματα από τις Βερσαλλίες.

Όσο κι αν ανησυχεί για το κόστος, όχι απλώς δεν καταφέρνει τίποτα μ’ αυτές τις αθλιότητες που μόνο «Χρυσή Αυγή» θυμίζουν, αλλά, αντίθετα, στριμώχνει τον εαυτό του σε μια γωνιά που –καλώς εχόντων των πραγμάτων –δεν του αξίζει. Πολύ βρώμικα αυτά τα νερά για έναν άνθρωπο σαν τον Αντώνη Σαμαρά όπως τον ξέραμε.

Εκτός πια και αν έχει μεταμορφωθεί (ή παραμορφωθεί) τόσο πολύ από τον τρόμο της εξουσίας (και της αποτυχίας του να είναι συνεπής έστω σε μία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες), ώστε είναι πια έτοιμος για όλα.
του Άρη Δαβαράκη
φωτό: tangoman2011/Flickr

Πηγή: http://www.protagon.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου