5/12/12

Στουρνάρας: Ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για φοροδιαφυγή


Ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για περιπτώσεις φοροδιαφυγής εξετάζει η κυβέρνηση όπως δήλωσε στον Κάρολο Παπούλια, αλλά και τους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός είχε κάνει γνωστή την κυβερνητική πρόθεση να ακολουθήσει το αμερικανικό σύστημα την Τρίτη στους Νέους Φακέλους...

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επισήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Για συνεχή διάλογο με τους κυβερνητικούς εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας στο φορολογικό έκανε λόγο στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πάντως ότι η εξοικονόμηση είναι δεδομένη. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ευνοήσουμε τις χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις» τόνισε.

«Υπάρχουν δυο τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού προσπαθώ να συμβιβάσω και τις δυο» δήλωσε χαριτολογώντας.

Για τα παιδιά ανέφερε πως θα δοθούν επιδόματα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί σε οικογένειες που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Αναφερόμενος εξάλλου στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής ο υπουργός είπε πως μελετάται οι ποινές που επιβάλλονται να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως το μίνι -όπως το χαρακτήρισε- φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ το μεγαλύτερο έως τον Απρίλιο του 2013.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου