5/12/12

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος


Πέθανε, στα 92 του χρόνια, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος, ο οποίος νοσηλευόταν από το μεσημέρι της Τρίτης σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λιβάνου. Είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και τελικά υπέκυψε...

Η είδηση της απώλειάς του έχει προκαλέσει τη συγκίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων ορθοδόξων χριστιανών αραβικής καταγωγής.

Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος θεωρείτο παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και ο θάνατός του εντείνει τις ανησυχίες των χριστιανών της ανατολής ιδιαίτερα ενώπιον της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία.

Η απώλεια του προκαλεί, ταυτόχρονα, έντονο προβληματισμό για τις τύχες του Πατριαρχείου, καθώς φεύγει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως επισημαίνουν στελέχη του Πατριαρχείου από του Δαμασκό, η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο Λίβανο και όχι στη Δαμασκό της Συρίας, την έδρα, δηλαδή, του Πατριαρχεία και οι ίδιοι δύσκολα θα μετακινηθούν εκτός Συρίας, καθώς όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί, εξαιτίας των γεγονότων.

O Πατριάρχης Ιγνάτιος είχε γεννηθεί το 1921 κοντά στη Χαμά της Συρίας και έλαβε το κάλεσμα σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε, μεταξύ άλλων, στη Βηρυτό και ξεκίνησε την υπηρεσία στο Λίβανο. Ανήλθε στο Θρόνο του Πατριαρχείου Αντιοχείας το 1979.

Πηγή: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου