5/12/12

Η παράσταση της ημέρας: "Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας"


«Εσύ, εγώ και  τα σύννεφά μας»
Θέατρο της Ημέρας

του Ερίκ Βεστφάλ

Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός
Απόδοση/Διασκευή: Βίκυ Ευαγγέλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύη  Θεοδωρίδου,  Βίκυ  Ευαγγέλου, Τέλης  Ζώτος  και  o Γιώργος  ΓραμματικόςΣύγχρονη εποχή, σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας. Δυο αδελφές, η Ερνεστίν και η Αντέλ, ώριμες σε ηλικία -μετά το θάνατο των γονιών τους-  ζουν ολομόναχες, απομονωμένες από τον κοινωνικό περίγυρο, κλεισμένες σε ένα παλιό σπίτι γεμάτο παράξενα αντικείμενα και μνήμες. Ο μοναδικός άνθρωπος που επισκέπτεται, παραστέκεται και ενδιαφέρεται για τις δυο αδελφές, είναι ο...
Ζομπρόβιτς, επιστήμονας  - ζωολόγος, συνάδελφος και φίλος του πατέρα τους. Η αναπάντεχη επίσκεψη ενός πλασιέ σε αυτό το αφιλόξενο και αλλόκοτο περιβάλλον, δημιουργεί  ιλαροτραγικά επεισόδια, με άφθονα στοιχεία γκόθικ και απρόσμενη-εφιαλτική εξέλιξη.
Οι τέσσερις ήρωες του έργου αντιπροσωπεύουν τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Συναντιούνται και  συγκρούονται μετωπικά μέσα σ’ έναν αμφίρροπο σκηνικό ρεαλισμό. Τα διλήμματά τους και οι  αιφνίδιες ψυχολογικές  μεταπτώσεις  τους, δημιουργούν απρόβλεπτες υπόγειες εσωτερικές εκρήξεις.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα συναρπαστικό έργο γεμάτο αρετές. Διαθέτει ασυνήθιστη βιαιότητα αλλά και σπάνια τρυφερότητα με αναπάντεχες κωμικές σκηνές. Εμβαθύνει στους απέραντους κόσμους της ανθρώπινης ψυχής και φωτίζει καταστάσεις που υπάρχουν μέσα μας, αλλά και γύρω μας με πολλαπλές μορφές.

Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών και στη λογική των τρελών;Παραστάσεις: Κυριακή: 20.00
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά 
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος:10 ευρώ
Χώρος: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6929090, 6982 652752, fax: 210-6923470

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου