5/12/12

Περίεργες ομοιότητες στα «χτυπήματα» κατά της Χρυσής Αυγής και της δικαστικού


Κοινά στοιχεία βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, η μία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο και η άλλη στο σπίτι της δικαστικού Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι. Πάντως οι μεγάλες ποσότητες με μασούρια δυναμίτη, η πρόθεση για πρόκληση μεγάλης ζημιάς, αλλά και η απουσία προειδοποιητικού τηλεφωνήματος είναι στοιχεία που συνδέονται και προκαλούν ερωτηματικά...


Όπως αναφέρει και tovima.gr οι επίθεσης έχουν στοιχεία ενεργειών από συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου ή οργάνωση αντάρτικου πόλης και λιγότερο από οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Ηδη τα πρώτα στοιχέια που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί μαρτυρούν πως η χθεσινή επίθεση δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείν η που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2010 στα παλιά κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Σωκράτους. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο αποτελείτο από μασούρια δυναμίτη με φυτίλι, τα οποία βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει σκάγια που χρησιμοποιούνται από κυνηγούς για αγριογούρουνα. Σκοπός των δραστών της επίθεσης φέρεται ότι ήταν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα γραφεία του κόμματος αυτού.
Φωτογραφία: Eurokinissi
από το iefimerida.gr

Πηγή: Palmografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου