5/12/12

Ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς - Πραξικόπημα καταγγέλλει ο ΠΦΣ


Σκληραίνει την αντιπαράθεση με τους φαρμακοποιούς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Απαντώντας στις κινητοποιήσεις τους, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την Τετάρτη να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, βάζοντας στο περιθώριο τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ)...


Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ότι μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο μέτωπο των φαρμακοποιών, θεωρώντας ότι ορισμένοι θα σπεύσουν να δώσουν μεμονωμένα φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί αντιτείνουν πως – εάν δεν πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού – η ενέργεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα:

'Πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, οι φαρμακοποιοί είχαν ατομικές συμβάσεις με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και αυτό δεν τους εμπόδιζε να προχωρούν σε κινητοποιήσεις', εκτιμούν πηγές από τον ΠΦΣ.

Αποχώρηση
Με αφορμή την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την δυνατότητα σύναψης και ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου που απεχώρησε διαμαρτυρόμενος από την διαδικασία και δήλωσε τα εξής:

'Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο.

Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο , τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους.Τα 10.000.000 των ελλήνων πολιτών όλος ο υγειονομικός κόσμος και οι φαρμακοποιοί με μια αδιάσπαστη ενότητα, απαιτούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τήρηση των νόμων και αναβάθμιση της περίθαλψης'.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου