24/11/12

Αίγυπτος: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Ταχρίρ για τις υπερξουσίες του προέδρου Μόρσι


Τα πολιτικά κόμματα της Αιγύπτου, εξαγριωμένα από την απόφαση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να ενισχύσει τις εξουσίες του, απηύθυναν έκκληση στους οπαδούς τους για την πραγματοποίηση διαδήλωσης την Τρίτη στην πλατεία Ταχρίρ.
Αριστερά, φιλελεύθερα, σοσιαλιστικά και άλλα κόμματα κάλεσαν τους οπαδούς τους να πραγματοποιήσουν πορείες προς την πλατεία Ταχρίρ με στόχο "την ανατροπή της φασιστικής, δεσποτικής συνταγματικής διακήρυξης" του Μόρσι...

Οι πορείες θ΄αρχίσουν στις 17:00 τοπική ώρα από περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα με προορισμό την κεντρική αυτή πλατεία του Καΐρου.
Εν τω μεταξύ, οι ειδικές αιγυπτιακές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ για να διαλύσουν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Περίπου 300 σκηνές στήθηκαν στην πλατεία καθώς διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από χθες καθιστική διαμαρτυρία για να διαμαρτυρηθούν για τις υπερεξουσίες του προέδρου Μόρσι.
"Η Αίγυπτος μπαίνει σε μια νέα επανάσταση γιατί πρόθεσή μας δεν είναι ν΄αντικαταστήσουμε τον ένα δικτάτορα με έναν άλλο", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, αναφερόμενος στη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011.
Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιείται μπροστά από το προεδρικό μέγαρο σ΄ένδειξη υποστήριξης προς τον Μόρσι.
από το ΑΠΕ

Πηγή: http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου