17/11/12

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ιδανικά  της γενιάς, του Πολυτεχνείου, οι αγώνες και οι θυσίες, δεν αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του για τα 39 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα ιδανικά «στηρίχτηκε η γενιά της μεταπολίτευσης για να δημιουργήσει μια σύγχρονη και προοδευτική Ελλάδα»...


Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ όσο και αν η κρίση αγγίζει τους πολίτες, όσο και αν η κρίση σπέρνει το φόβο και την αβεβαιότητα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: «Αγώνας για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ, αγώνας για να μπορέσουμε να κάνουμε την πατρίδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αγώνας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, για τη διαμόρφωση νέων συμμαχιών και ενός άλλου δρόμου, που θα οδηγεί σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτόν που θέλουν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που τώρα έχουν την πλειοψηφία. Αγώνας ενάντια στο φασισμό, σε όσους θέλουν μια Ελλάδα μακριά από την ευρωπαϊκή της παράδοση, σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία για να διχάσουν».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορική αλήθεια, να προσβάλλει την μνήμη των θυμάτων του αντιδικτατορικού αγώνα και τη συλλογική ιστορική συνείδηση του ελληνικού λαού.
Η 17η  του Νοέμβρη είναι μια μέρα βαθειά χαραγμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως η κορυφαία πράξη  της αντίστασης κατά του φασισμού».

Πηγή: http://www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου