13/11/12

Unilever: Νέα επένδυση κόντρα στην κρίση


«Συνεχίζουμε με «πράξεις ανάπτυξης» μέσα από έναν επιχειρηματικό ρεαλισμό που στόχο έχει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προετοιμασία της εταιρείας για τη μετά την κρίση εποχή», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπύρος Δεσύλλας...
στο e-marketdeals.gr, αλλά και άλλους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με αφορμή τη σημερινή ξενάγηση στο νέο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Σχηματάρι.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα για την περίοδο 2008 -2012, συνολικού ύψους 250 εκ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ξεκίνησε πριν την έλευση της κρίσης και υλοποιήθηκε στο ακέραιο χωρίς να επηρεαστεί από την άσχημη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η ελληνική αγορά για τον παγκόσμιο όμιλο.

Αφετηρία του προγράμματος των επενδύσεων αποτελεί η επιτυχής υλοποίηση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΛΑΪΣ A.E. από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2008, την οποία ακολούθησαν μια σειρά επενδύσεων αναδιάρθρωσης των εργοστασίων της, καθώς και εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες επέκτασης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Tο 2010, η Unilever εξαγοράζει, σε παγκόσμιο επίπεδο, μεγάλο μέρος των προϊόντων προσωπικής και βρεφικής φροντίδας της Sara Lee, ενισχύοντας έτσι το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στη χώρα μας με ισχυρές μάρκες όπως Proderm, Fissan, Badedas κ.ά.
Την ίδια χρονιά, το εργοστάσιο της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στο Ρέντη, με την ολοκλήρωση της επέκτασής του – επένδυση αξίας 14 εκ. ευρώ – αποκτά στρατηγική σημασία για τη Unilever. Πλέον παράγονται εκεί, σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι μαργαρίνες, μαγιονέζες, μουστάρδες και άλλα προϊόντα της εταιρίας. Παράλληλα, μετά τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της γραμμής της χλωρίνης, επεκτείνονται και οι εξαγωγές εξειδικευμένων προϊόντων σε εργοστάσια της Unilever σε 10 χώρες.

Το 2011, επιτυγχάνεται στρατηγική συνεργασία με την ΕΒΓΑ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξαγορά της σειράς παγωτών της, γεγονός που φέρνει την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στην κορυφή της κατηγορίας. Με τη συμφωνία αυτή, όχι μόνο επιτυγχάνεται η παραμονή της παραγωγής των παγωτών ΕΒΓΑ στην Ελλάδα, αλλά μεταφέρεται και μέρος της παραγωγής των προϊόντων Algida από εργοστάσια του εξωτερικού στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ, το οποίο παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Φιλίππου.

Το 2012, τίθεται σε λειτουργία το Νέο Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής Τροφίμων στο Σχηματάρι. Το έργο αυτό συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας της εταιρίας, προσφέροντας καλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στα προϊόντα της, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί μία ακόμη επιχειρηματική επιλογή, που όχι μόνο διατηρεί αλλά και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Το νέο Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής, στο οποίο εργάζονται 70 άτομα, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του να βασίζονται στη λογική της ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι, το συνολικό εμβαδόν του χώρου είναι πάνω από 18.000 τ.μ. Από αυτά, περισσότερα από 15.500 τ.μ. καταλαμβάνει η αποθήκη, η οποία έχει συνολική χωρητικότητα πάνω από 15.300 παλετοθέσεις. Τα προϊόντα που φιλοξενούνται στις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καλύπτουν όλο το χαρτοφυλάκιο των τροφίμων της εταιρείας.

«Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα αν μένουμε ή φεύγουμε. Η ιστορικότητα και η συνέχεια του επενδυτικού μας προγράμματος το επιβεβαιώνει. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον Όμιλο Unilever, με κύριο μέλημά μας τη δημιουργία αξίας και τη στήριξη του καταναλωτή στις δύσκολες συνθήκες», επισήμανσε ο Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas κ. Σπύρος Δεσύλλας.

Πηγή: http://www.e-marketdeals.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου