4/12/12

Χατζηδάκης για ΕΣΠΑ, μεγάλα έργα, αποκρατικοποιήσεις


Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου για την οικονομία.
«Ξέρουμε ότι και το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά και δεν θέλω να υιοθετήσω την λογική ...Mαυρογιαλούρου αλλά η κρίση στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αφορμή για μια νέα ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός...

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός προανήγγειλε περιορισμό κατά 60% των υπογραφών που απαιτούνται για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, και αλλαγή του θεσμού του υπόλογου και περιορισμό μίας σειράς από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επιπλέον, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα για κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρξει ξεμπλοκάρισμα του προγράμματος εξοικονομώκατ' οίκον.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την ΕΤΕπ ώστε να ανακοινωθούν πριν το τέλος του χρόνου προγράμματα για την κάλυψη εγγυητικών επιστολών ελληνικών τραπεζών σε μεγάλη κλίμακα για να διευκολυνθεί το εισαγωγικό και εξαγωγικό
εμπόριο.

Στον τομέα των μεγάλων έργων, ο υπουργός προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων, ενώ θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα περιλαμβάνει ρύθμιση για δημιουργία μιας κεντρικής αδειοδοτικής αρχής.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προχωρούν νομοθετικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την άνοιξη του 2013 να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η παρουσίαση δράσεων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και την προώθηση των εξαγωγών και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο διάστημα το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων για τις κρατικές προμήθειες.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι τον Γενάρη ξεκινάει η διαδικασία για τα περιφερειακά
αεροδρόμια και ότι την άνοιξη το μετρό θα φτάσει και σε νέες περιοχές της Αθήνας και συνεχίζεται η διαδικασία για το τραμ του Πειραιά.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου