21/11/12

Ολι Ρεν: «Λύση απόψε για το χρέος» - Γιούνκερ: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»


«Πρέπει να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα αποκαταστήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και θα διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Επίτροπος Ολι Ρεν.
«Η Ελλάδα έχει δείξει σοβαρότητα στις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η αβεβαιότητα για τη χώρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ολι Ρεν...

«Και είναι απαραίτητο να καταφέρουμε να αποφασίσουμε σε ένα σύνολο αξιόπιστων μέτρων για τη μείωση του βάρους του χρέους για την Ελλάδα» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Την ίδια στιγμή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε περαιτέρω αποφάσεις με βάση τις μελλοντικές εξελίξεις και οι οποίες ασφαλώς θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προγράμματος τα επόμενα χρόνια».

Το μήνυμα του Ολι Ρεν ήταν σαφές: Πρέπει να βρεθεί λύση απόψε, όμως μπορεί να υπάρχουν και νέες παρεμβάσεις για το χρέος της Ελλάδας στο μέλλον, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα. Ουσιαστικά, αφήνει «παράθυρο» για ακόμη μία μείωση χρέους, η οποία θα μπορούσε να ακολουθήσει τη λύση που είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί απόψε ή τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της

Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισερχόμενος στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης, ότι αναμένει - μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις - να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει διάσταση απόψεων της Ευρώπης με το ΔΝΤ, αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα θα λάβει διετή παράταση, ως το 2022, για τη μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ, ανέφερε πως είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Eurogroup, το οποίο, όπως εκτίμησε, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις.

Πηγή: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου