14/11/12

Άγρια καταστολή και σοβαρά επεισόδια στη Μαδρίτη


Πλαστικές σφαίρες και κλομπ χρησιμοποίησε η ισπανική αστυνομία κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Σιμπέλες, στην κεντρική Μαδρίτη, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας σε όλη την Ευρώπη...

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει πάνω από 70 συλλήψεις κατά τις διαδηλώσεις στην ισπανική πρωτεύουσα.
Με μια τετράωρη στάση εργασίας του συνδικάτου Cgil και διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ιταλία στην πανευρωπαϊκή συνδικαλιστική κινητοποίηση.
Στον δημόσιο τομέα, κηρύχθηκε οκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στις διαδηλώσεις έλαβαν μέρος και τα αυτόνομα συνδικάτα Cobas.
Τα δυο άλλα ιταλικά μεγάλα συνδικάτα, Cisl και Uil, απογια λίγοφάσισαν αντιθέτως να μην συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας.
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στις πόλεις Πάδοβα και Μπρέσια, στον ιταλικό βορρά, ενώ στο Τορίνο, μέλη του Cgil κατάφεραν να ανέβουν στον ουρανοξύστη όπου σύντομα πρόκειται να στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας San Paolo Intesa. Ακολούθησαν συγκρούσεις, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Στο Μιλάνο η πορεία προσπάθησε να πλησιάσει στα τοπικά γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά αστυνομικοί δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος. Στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρέλυσε.
Στην Βενετία, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε σε τραπεζικό κατάστημα και ξεδίπλωσε πανό που έγραφε "Fate i soldi con i nostri debiti" ("βγάζετε λεφτά από τα χρέη μας"). Στην κωμόπολη Μέστρε, εργάτες και φοιτητές προχώρησαν σε ρίψη αυγών και μπογιάς στις εισόδους γραφείων και υποκαταστημάτων τραπεζών.
Στην Ρώμη, φοιτητές των πανεπιστημίων της ιταλικής πρωτεύουσας πλαισίωσαν την διαδήλωση των εργαζομένων, με συνθήματα συμπαράστασης και προς τον "δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό".
"Η λιτότητα στραγγαλίζει την απασχόληση κι αυξάνει την φτώχεια των εργαζομένων. Μέσα σε ένα χρόνο διακυβέρνησης, ο Μάριο Μόντι στέρησε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη από τους νέους μας", δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του συνδικάτου Cgil.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου