15/11/12

Για το διαβήτη το Ζάππειο... φωτίστηκε μπλε



Mε το διεθνές μπλε χρώμα του διαβήτη φωταγωγήθηκε το Ζάππειο Μέγαρο συμβολίζοντας την ελπίδα και τη δύναμη που πρέπει να φωτίσει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη...
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των φορέων υγείας, Σύλλογοι ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος κόσμου. Tη φωταγώγηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο Σύλλογος  Φίλων του Ζαππείου, ενώ το Ζάππειο Μέγαρο θα παραμείνει φωτισμένο στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2012.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη κατά την οποία θα φωταγωγηθούν 451 ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την νόσο του Διαβήτη.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.
Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου,  Πρόεδρος του Συλλόγου  Φίλων του Ζαππείου, η οποία καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το Ζάππειο Μέγαρο επιτελεί και σήμερα μια σπουδαία αποστολή, που συμβαδίζει απόλυτα με τη διαθήκη του μεγάλου μας εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλου Ζάππα, ο οποίος οραματίστηκε την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο χώρο αυτό για να συνενώσει τους λαούς σε ειρηνικούς σκοπούς. Σήμερα λοιπόν, το Ζάππειο στέλνει σε όλον τον κόσμο μήνυμα  ελπίδας και συνένωσης στον ιερό σκοπό της υγείας και της καταπολέμησης της νόσου του διαβήτη…» 
Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Συντονιστής Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής & του Διαβητολογικού Κέντρου του ΓΝΠ «Τζάνειο», κ. Ανδρέας Μελιδώνης, ο οποίος δήλωσε: «Η φωταγώγηση του Ζαππείου με το διεθνές μπλε χρώμα του διαβήτη είναι η Ελληνική συμμετοχή στη Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για την φωταγώγηση ιστορικών μνημείων και κτιρίων σε όλο το κόσμο. Το μπλε χρώμα είναι το χρώμα της αφύπνισης, το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου, το χρώμα της παγκόσμιας ενότητας στη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του διαβήτη. Και είναι η πανδημία του 21ου αιώνα ο διαβήτης γιατί λαμβάνει επιδημικούς χαρακτήρες η ανάπτυξη του σε όλες τις χώρες.  Στη χώρα μας υπάρχει ένας εντυπωσιακός τριπλασιασμός της συχνότητας του διαβήτη τα τελευταία 30 χρόνια, με ήδη σχεδόν ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας να νοσούν, ενώ 2 – 3% του πληθυσμού έχουν την νόσο και δεν το γνωρίζουν. Ας τιθασεύσουμε όλοι το διαβήτη. Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη. Όσοι δεν έχουν διαβήτη να προλάβουνε το διαβήτη και όσοι έχουν να τον αντιμετωπίσουν σωστά και αποτελεσματικά. Ο διαβήτης αντιμετωπίζεται. Με απόφαση στην ευαισθητοποίηση και ενότητα στη δράση. Μπορούμε ως κοινωνία να συνυπάρξουμε γλυκά και υγιεινά μαζί του»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο οποίος δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι για όλους τους ανθρώπους μία ευκαιρία να σκεφτούν το πολύτιμο αγαθό της υγείας που έχουμε και δεν εκτιμούμε. Για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι μία ημέρα που σκεφτόμαστε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους Έλληνες ασθενείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου