22/11/12

Με πυροβολισμούς και κραυγές νίκης γιορτάζουν την Εκεχειρία!


Στην Λωρίδα της Γάζας , οι παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, της χώρας για να γιορτάσουν, με κραυγές και πυροβολισμούς νίκης, τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χαμάς.
Η εκεχειρία, υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών που το Ισραήλ είχε ως στόχους...

Ύστερα από τις 8ήμερες σφοδρές συγκρούσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους, το Ισραήλ και η Χαμά, συμφώνησαν, με διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς.
Μετά από μέρες εγκλεισμού στα σπίτια τους για το φόβο των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων δεκάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και με σημαίες να κυματίζουν στα χέρια τους, φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς, του κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ένας Παλαιστίνιος :
«Αισθανόμαστε και πάλι ότι έχουμε την ελευθερία μας, ότι πήραμε πίσω τη ζωή μας. Δοξάζουμε το Θεό για τη Χαμάς, και τον ευχαριστούμε για τη υπομονή και τη δύναμη που έδωσε στον παλαιστινιακό λαό»

Στην διάρκεια των συγκρούσεων, έχασαν τη ζωή τους 162 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ένας άντρας που είχε βγει να γιορτάσει τη συμφωνία εκεχειρίας δήλωσε, πυροβολώντας το όπλο του στον αέρα, είπε:

«ο Νετανιάχου θα θρηνεί σήμερα, ενώ ο λαός της Γάζας αντιστάθηκε και θριάμβευσε.
Το Ισραήλ δεν θα σκεφτεί να μας αμφισβητήσει κατά αυτόν τον τρόπο ποτέ ξανά.
Πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα με το αίμα των συνανθρώπων μας, αλλά καταφέραμε τελικά και δείξαμε τη δύναμή μας»

Η συμφωνία εκεχειρίας
Ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για αυτή τη συμφωνία, καθώς και για την αφοσίωση και αντίσταση που επέδειξε ο λαός μας»
από το ΑΠΕ, Reuters

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου