21/11/12

Σαμαράς: "Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της. Δεν μπορείτε να καθυστερείτε"


Ξέσπασμα Σαμαρά μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup. Ζητά άμεσες αποφάσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης
Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως...
η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.
"Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι "η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης".
Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014-2020.
Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης.
Την Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Κατάρ λόγω του νέου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου