22/11/12

«Βυθίσατε την Ευρώπη!»


Το τελευταίο 24ωρο η βασική θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «κάναμε όλα όσα μας ζήτησαν, να κάνουν τώρα κι οι εταίροι μας αυτά που υποσχέθηκαν». Με συγχωρείτε, αλλά αυτό μοιάζει περισσότερο με μονόλογο απατημένου εραστή, παρά με διαπραγματευτική στρατηγική. Με παρακάλια και φτηνούς συναισθηματισμούς δεν πρόκειται να δούμε κανένα φως στην άκρη του τούνελ και θα συνεχίσουμε να «δουλευόμαστε» όλοι μεταξύ μας...

Αν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος πιστεύουν πως με τα «εμείς τα κάναμε όλα» θα ρίξουν τους Γερμανούς «στο φιλότιμο», είναι τουλάχιστον αφελείς. Όχι μόνον γιατί αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο γερμανικό λεξιλόγιο αλλά διότι η Γερμανία ιστορικά έχει αποδείξει πως όταν μιλάει για «τελική λύση» συνήθως εννοεί την εξολόθρευση.

Με το να βγαίνει λοιπόν η κ. Μέρκελ μετά το Eurogroup και να δηλώνει ευθαρσώς πως θα πάμε βήμα – βήμα και πως η τελική λύση για το ελληνικό χρέος θα αποφασιστεί αργότερα, στην πραγματικότητα λέει πως τελική λύση θα υπάρξει όταν η ελληνική οικονομία θα είναι στο θάλαμο του νεκροτομείου.

Αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, θέλει να κάνει κάτι περισσότερο από το να κλαψουρίζει σαν παιδάκι του νηπιαγωγείου που το έβαλαν στη μέση για «κορόιδο» τα άλλα παιδάκια, τότε η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει για να δείξει πως αυτή η χώρα έχει Ηγεσία.

Αυτονόητο καθήκον μιας ηγεσίας είναι να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Αυτονόητο καθήκον δεν είναι να πάρουμε τη δόση με δόσεις. Που σημαίνει πως ο πρωθυπουργός ήρθε η ώρα να εξηγήσει με απλά λόγια στους ομολόγους του πως αν τη Δευτέρα δεν υπάρξει ρεαλιστική και αξιόπιστη λύση, δηλαδή κούρεμα με την ψιλή, αντίστοιχο με αυτό που κάνουν οι αμερικανοί πεζοναύτες, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμπράξει περαιτέρω σε λογιστικές αλχημείες που θα καταστρέψουν μέσα στα επόμενα χρόνια ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Θα ζητήσει την απάντηση να την έχει μέχρι τη λήξη της Συνόδου, διότι την περιμένουν 11.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις στα διεθνή media όπου θα ανακοινώσει:
1. Η Ελλάδα εφεξής θα θέτει βέτο σε όλες τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων.
2. Η Ελλάδα θα ανακαλέσει στην Αθήνα όλους τους πρέσβεις που υπηρετούν σε χώρες χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξωτερική πολιτική, για να τοποθετηθούν σε όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων ώστε να μην αφήνουν συμβούλιο για συμβούλιο χωρίς βέτο. Από τις διαδικασίες διεύρυνσης μέχρι τις επιδοτήσεις για τα ραπανάκια.
3. Η Ελλάδα ανήκοντας στις νικήτριες δυνάμεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου δικαιούται να έχει λόγο και ρόλο στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Θα ξεκινήσει λοιπόν στην Αθήνα διάλογος προσωπικοτήτων διεθνούς φήμης και κύρους, που θα προσκαλέσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να τεθεί εκ νέου το ποια πρέπει και μπορεί να είναι η Ευρώπη του 21ου αιώνα.
Αν σήμερα, δεν πάρουν το μήνυμα πως είμαστε έτοιμοι ως Έλληνες να πούμε «Βυθίσατε την Ευρώπη!» δεν πρόκειται να μας ακούσουν!

ΥΓ: Αντώνη, έχεις ακόμη λίγες ώρες. Αν το αποφασίσεις, το γράφουμε και στα αγγλικά.
του Σπύρου Ριζόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου